Haber

İski, Melen’in Kalbinde Hizmet Verecek. İmamoğlu: “Melen’in Bitirilememesinden Kaynaklı 12-13 Milyar Lira Çöp Oldu”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kurumu İSKİ, kentin su sorunu için en önemli kaynak olan Melen Havzası’nda aktif hizmet yürütmek gayesiyle, Düzce’nin Çilimli ilçesinde idari bina açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un da katıldığı merasimde konuşan İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Melen Barajı’nın zamanında bitirilememesinden dolayı, devletin 12-13 milyar lira zarara uğradığını, bu paranın çöp olduğunu söyledi.

İSKİ, kentin suyunun sağlandığı Melen Suyu’nu sonlarında barındıran Düzce’nin Çilimli ilçesinde idari bina açtı. Merasime, CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa katıldı. Yerleşke ile Cumayeri İleri Biyolojik Atıksu Artıma Tesisi, Gölyaka Atıksu Terfi İstasyonu ve Melen kuşaklama kolektörlerinin bakım, tamirat üzere gereksinimlerini tek merkezden yürütülecek.

“150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında açılan tesis için düzenlenen merasimde, sırasıyla Başa, İmamoğlu, Özkoç ve Torun birer konuşma yaptı.

ÖZKOÇ: MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA BELEDİYE LİDERLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ TÜM MAHZURLAR KALKACAK

CHP Küme Başkanvekili Özkoç, konuşmasına, “Sayın Genel Müdürümüz, ‘Hem yazı yazdım hem de kendim gittim, sordum. Bu Melen Barajı ne zaman biter ne zaman milletin hizmetine girer? Bunu bir an önce öğrenmek istiyorum’ dedi. Ben, buradan kendisine söyleyeyim: Çok yakın zamanda, CHP ve Millet İttifakı iktidara gelecek. O gün bitecek ve milletimizin hizmetine girecek. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın” kelamlarıyla başladı.

İktidarın, İBB Lideri İmamoğlu’nun ayrım yapmayan, kucaklayıcı tarzına karşılık, hizmetleri engelleyici şekilde davranışlar içinde olduğunu belirten Özkoç, şunları söyledi:

“O, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu andan itibaren, bütün İstanbulluları kucakladı. Yetmedi; İstanbul’a konuk ettiği herkesi kucakladı. ve pak besinin, suyun, pak bir etrafın, hizmetin, sağlıklı bir halde herkese ulaşması için elinden geleni yaptı. Bunun tüm Türkiye’ye yansıması için önümüzde tek bir engel var: Ucube Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Bunun milletçe bize yakışmadığının, bizim onurumuza yakışmadığının tespitini yaptık. Nasıl bir Türkiye istediğimizi, Millet Masası’nın pahalı genel liderleri, Anayasa’da yapacakları değişikliklerle ve parlamenter sistemin nasıl güçlendireceklerini anlatarak tüm kamuoyuna duyurdular. Sıra, milletimizin iradesine geldi. Eğer bu irade tecil eder, Allah’ın müsaadesiyle hem CHP hem de Millet İttifakı iktidar olursa, belediye liderlerimizin önündeki tüm mahzurlar kalkacak.”

TORUN: ÜLKE KAYNAKLARI YERİNDE KULLANILMIŞ OLSA BİRÇOK SORUNDAN SÖZ ETMEMİŞ OLACAKTIK

Melen Barajı özelinde yaklaşık 15 milyar liralık bir kaynağın heba edildiğinin altını çizen Torun ise son 20 yılda buna benzer zararların oluştuğuna vurgu yaptı. Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer o kaynaklar yerinde kullanılmış olsaydı, biz, bugün birçok problemimizden bahsetmeyecektik. Satın alma gücümüzden bahsetmeyecektik. Elektrikten yahut başka gereksinimlerimizin eksikliğinden bahsetmeyecektik. Maalesef ‘3 Y’ ile geldiler; ‘yoksulluk’ dediler, ‘yasaklar’ dediler, ‘yolsuzluk’ dediler. Hepsinin alasını yaptılar. Lakin bir ‘Y’ daha eklediler: Palavralar. Lakin o palavralarda epeyce başarılılar. İftirada, karalamada epeyce başarılılar. Başka üçünü çözemediler lakin palavra işini çok uygun yaptılar. İmamoğlu başkanlığındaki İBB, yalnızca İstanbul’a hizmet etmekle kalmadı Türkiye’nin 400’e yakın noktasındaki yerel yönetimlere destek verdi. Biz, kendisine sizlerin huzurunda da çok teşekkür ediyoruz. Ayrımcılık yapmamayı, nerede bir dert varsa derman olmayı ve bizim anlayışımızı, başarılı bir şekilde de ortaya koyuyor. Ki bugün su en önemli sorun. Gerçekten dünyanın sorunu hepimiz farkındayız ki, her geçen gün dünyada bununla ilgili ciddi problemler ortaya çıkıyor. Bu soruna da şimdiden çözümü buluyor. ‘Aman olduğu kadar olur’ demeden İstanbullunun sorununu çözmek adına da büyük bir çaba içerisinde. Tekrar kendisini kutluyoruz.”

İBB Başkanı İmamoğlu da konuşmasının başında, Düzce’de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki sarsıntıya değinerek, şunları söyledi:

“BİLİMDEN UZAKSANIZ BU İŞLERİN SONUCA ERMESİ MÜMKÜN DEĞİL: Birebir bölgede, fazla değil 20 yıl evvel yaşanan şiddetli sarsıntıdan sonra, hepimizin güle oynaya, işine, meskenine gitmesi gerekirdi. Biz, şayet milletimize hala bu korkuyu bu tereddüdü yaşatıyorsak, burada daima birlikte çok büyük sorumluluğumuz var demektir. Olağan ki baş sorumluluk, bu işin yönetenlerindedir, iktidarındadır, belediyelerindedir. Lakin bizlerde de sorumluluk vardır; ‘Acaba neyi denetleyemedik, neyi uyaramadık, neyi söyleyemedik’ diye. Hasebiyle, üzerinden 22-23 yıl geçmiş bir sarsıntının tesirlerini bu formda yaşıyor, yaşatıyor ve hissediyorsak, sahiden acı durumdayız. Tek sebebi var: Bilimden uzak iseniz, teknikten uzak iseniz, sağlıklı bir süreç planlaması, sağlıklı bir gelecek planlamasını tasarlayamamış ya da ona ahenk sağlayamamış iseniz, sahiden bu işlerin sonuca ermesi mümkün değil.

DEVLETİN, MİLLETİN OLDUĞU YERDE BİR PARTİ PROJESİ OLMAZ: Melen sıkıntısı, 1989 yıllarına masraf. Devletimizin bütünlüğü içerisinde, devamlılığı içerisinde sorunları bu halde ele almaz isek, aslında kopukluk orada başlar ve süreci toparlayamazsınız. Son İBB Meclis bütçe görüşmelerinde, iki gün evvel konuşma yapan İstanbul’daki muhalefet partisinin üyeleri, çok yakın zamandaki Türkiye’de de muhalefet olacak olan AK Parti’nin üyeleri, ‘AK Parti projesi, AK Parti projesi, AK Parti…’ deyince, ‘Ya arkadaş’ dedim, ‘Bu parti projesi olur mu?’ Şimdi ben burada konuşma yapacağım, diyeceğim ki; ‘CHP projesi.’ Benim partim, beni kınar. Devletin, milletin olduğu yerde bir parti projesi olmaz. Bilmediğimiz bir darphane var ise, partilerin altında ve oradan bir kaynak üretiyorlarsa; eyvallah. Böyle bir şey olmaz. Böyle bir aklı yerleştirme çabası içerisindeler. Bakın 89 yılında, Bakanlar Kurulu kararı ile Melen Barajı’nın yapılması, Melen Havzası’ndan suyun İstanbul’a taşınmasının, İstanbul’un su problemini kalıcı bir şekilde çözeceğine dair bir altlık oluşturuldu. Bunun ANAP’ı geldi geçti, SHP’si geldi geçti, Doğruyol’u geldi geçti vesaire vesaire… Bugüne kadar birçok partinin iktidar olduğu periyotlarda, bu işler çalışılmış, konuşulmuş, düşünülmüş ve bir strateji ortaya konmuş.

MELEN’DE 12-13 MİLYAR ÇÖP OLDU: Ticaret kabiliyetime güvenirim. Arkadaş, hiç hesapla uğraşmayın. Burada en az 12-23 milyar liralık zarar var bugüne kadar. Çöp oldu, gitti; yapılamamasından, bitirilememesinden kaynaklı. O zaman denmiş ki, ‘Buraya betonarme gövde olamaz. Taban sıkıntıları var. Yer kaynaklı sorunların giderilmesi ve daha sonra yığma taş modeliyle baraj gövdesinin yapılması gerekir.’ Raporları var. Ama bir inat, bir kibir üzerinden, ‘Hayır, burası bu türlü yapılacak’ diye bir karar alınıyor kim alıyorsa bu kararı. Bunun da hesabı sorulmuyor. ve çok enteresandır; müteahhit uyarıyor, diyor ki, ‘Bana burayı yap diyorsunuz ancak bu yanlış, bunun bu türlü yapılmaması gerekir.’ ‘Hayır’ diyor, ‘Sen yap kardeşim. Sana talimat veriyoruz.’ Müteahhit de yapıyor. Dolayısıyla müteahhidin de bir suçu yok.

SAYIN CUMHURBAŞKANI, ‘İSTANBUL’UN 100 YILLIK SU SORUNUNU ÇÖZDÜM’ DEMİŞTİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 31 Mart ve tekrarlanan 23 Haziran 2019 yerel seçimleri öncesinde İstanbul’da 50’nin üzerinde miting yaptı. Sayın Cumhurbaşkanı, biraz da bize nispet yaparak, İstanbul’da bir mitinginde, ‘Sen ne diyorsun? Ben, İstanbul’un 100 yıllık su problemini çözdüm’ dedi. ‘Melen Barajı bitti’ dedi. Demek ki bittiğini biliyor Sayın Cumhurbaşkanı. Sonra bilgiyi alınca, raporu alınca hemen atladım, 3-4 ay sonrasında Melen’e gittim. Oradan yayın yaptık. Kamuoyunu bilgilendirdik. Kıyamet koptu bakanlıkta. Baktılar ki, ortada baraj maraj yok. Var olanın çatlakları var. İhaleye çıkıldı. Dendi ki, ‘Kardeşim, tamam bir eksiklik oldu, hata oldu; 2023’ün Ocak’ında, Şubat’ında açılışını yapıyoruz.’ Bu arada bu, son verilen tarih. 2016’da açılacaktı. 2017’de açılacak. 2018’de açılacaktı. Şu anda bırakın açılmayı, nasıl yapabileceklerini dahi şimdi katılaştırmış değiller. Bu makûs bir durum. Bu, işte akıldan, bilimden uzak olmanın durumu.

BU REJİMDEN KURTULAMADIĞIMIZ TAKDİRDE BU CİNS TRAVMALARI YAŞARIZ: Bugün verilen siyasi çaba, benim hem Genel Lider Yardımcım hem Küme Başkanvekilim burada, saygıdeğer Genel Liderimin ve bütün o altılı masadaki öteki önderlerin ortaya koyduğu siyasi uğraş, aslında her şeyin başı. Yani biz, bu rejimden kurtulamadığımız takdirde, gerisi boş, bu cins travmaları yaşarız. O bakımdan, tekrar milletine güvenen bir rejim, ‘Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir’ diyen ahlak, 86 milyon insanını pahalı kılan bir anlayış, şu genç delikanlının konutundaki anne-babası, ‘Ben bu delikanlıyı yetiştiriyorum; hakkı yenmez. Bu delikanlı yarın hak ettiği makama gelir, kendi özgün fikrini ortaya koyar ve bu uygulanır’ dediği bir ülke var etmek istiyorsak; işte onun ismi, şu anda altılı masanın gayretini verdiği, Genel Başkan’ımızın da liderliğini yaptığı sürecin, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ diye tariflediğimiz daha demokratik, daha güzel, 21. yüzyıla Türkiye’yi hazırlayan nizam.

TEK BİR ‘KAHRAMAN’ YOK: 86 bin çalışanı var belediyemizin. Kadim bir İSKİ kurumu var. Genel Müdürümüz var. Evvelki periyot Genel Müdürümüz var. Genel müdür yardımcılarımız var. Değerli hocalarımız var. Ben onları dinlerken, her gün en düzgün öğrenci üzere oturuyorum o sandalyeye. Benden daha yeterli öğrenci yok o sandalyede. Her şeyi bilmem mümkün değil. Bu beşerler ömürlerini vermişler; kimisi su işine, kimisi mühendislik işine… Ben, ekonomi okumuşum. Ben, ticaret yapmışım; hayata diğer taraflarıyla bakmışım, ancak onlar öbür. Münasebetiyle bizim hedefimiz ne o sürece liderlik yaparken? Karma akılla, gerçek aklı masanın üstünde pişirip, hizmet olarak vatandaşımıza sunmak. Sunarken de ‘O partili, bu partili’ demeden sunmak. İşi yaparken, yaptırırken de ahlaklı yapmak. En uygun fiyata, en hoş işi yapmak; gördüğünüz üzere.

16 MİLYON İNSANINA SORUMLU BİR YÖNETİCİYİM: Ben, CHP’nin bir evladıyım, Büyükşehir Belediye Başkanıyım, dolayısıyla 16 milyon insanına sorumlu bir yöneticiyim. Hiç kimseye ben parmak gösteremem. Hiç kimseye ben saygısızlık yapamam. O bakımdan siyaseten de hiçbir arkadaşımız, bir tek kişiyi bile ötekileştirmeden, halkın tamamını kucaklayıcı bir siyaset yapar ise, hep birlikte bu sorumluluğu alırsak, 16 milyon insanımızı, hep birlikte 86 milyon Türkiye’mizi memnun ederiz. Bugün o mutluluğun bir modülünü Düzce’yle paylaşmaya geldik. ve hep birlikte, inşallah çok güzel işler yapan yöneticiler olalım. Vatandaşın karşısında yerini ve haddini bilen yöneticiler olalım. Bunu istiyorum. Türkiye’nin adaletli, bereketli, keyifli bir geleceğe kavuşmasını sağlayalım. İnşallah Melen’in de geleceğini hızlıca planlayan, hızlıca açılmasını sağlayan, hızlıca tüm eksikliklerini gideren yeni yönetimin göreve geldiği 2023’ten sonra, daima birlikte o hoş açılışlarda buluşmak dileğiyle.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort