Çin Ekonomisi Covid-19 Sonrası Zorluklarla Karşılaşıyor
Çin’de Temmuz ayına ilişkin göstergeler, ülke ekonomisinin Kovid-19 sonrası üretimden tüketime, yatırımlardan istihdama birçok alanda mücadele etmeye devam ettiğini ortaya koyuyor.
Ulusal İstatistik Ofisi (UIB), ülkede Temmuz ve ilk 7 ayı kapsayan sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit sermaye yatırımları ve işsizlik rakamlarından oluşan bilgi setini açıkladı.
Buna göre, yıllık cirosu 20 milyon yuan (yaklaşık 2,9 milyon dolar) üzerinde olan sanayi kuruluşlarının üretim çıktılarını hesaplayan sanayi üretimi, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 oranında artmakla birlikte, geçen yılın gerisinde kaldı. Haziran ayında yüzde 4,4 arttı.
Bir tüketim ölçüsü olarak kabul edilen perakende satışlar, Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 2,5 artarak Haziran ayındaki yüzde 3,1’lik artışın üzerinde gerçekleşti.
Altyapı, gayrimenkul, makine teçhizat giderlerini içeren sabit sermaye yatırımları ilk 7 ayda yıllık yüzde 3,4 artarken, ilk yarı sonunda yüzde 3,8’lik artışın altında kaldı.
İlk 7 ayda özel sektör yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 0,5 azalırken, kamu yatırımları yüzde 7,6 arttı.
Sabit sermaye yatırımlarının yaklaşık beşte birini oluşturan ve ekonomik büyümeye yüzde 14 katkı sağlayan gayrimenkul yatırımları ilk 7 ayda yüzde 8,5 azaldı.
Yılın ilk 6 ayında borç sorununun derinleştiği emlak branşına yapılan yatırımlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 azaldı.
Genç işsizlik rakamları açıklanmadı
Temmuz ayında şehirlerdeki işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan artarak 5,3’e yükselirken, Ulusal İstatistik Bürosu, yüksek genç işsizlik rakamları da dahil olmak üzere yaş gruplarına göre işsizlik rakamlarını “çalışma istatistiklerinin gerekli olduğu” gerekçesiyle açıklamadı. iyileştirilmek”.
Ülkede Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana yüksek seyreden 16-24 yaş arası genç nüfusta işsizlik, Haziran ayında yüzde 21,3 artarak 1990’lardan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.